Spoed

UPDATE CORONAVIRUS

Beste Patiënt,

De ontwikkelingen rond de bestrijding van het coronavirus zijn in een volgende, urgente fase gekomen. Tot op heden hebben wij de adviezen van het RIVM gevolgd. Inmiddels is de situatie dusdanig dat wij daar gemotiveerd van gaan afwijken.

Het KNMT-bestuur adviseert om met ingang van maandag 16 maart 2020 en in ieder geval geldend tot 6 april 2020 de reguliere zorgverlening op te schorten en over te gaan op het uitsluitend behandelen van spoed bij niet-coronapatiënten. Het is op dit moment van het grootste belang om sociale contacten zoveel mogelijk te beperken en daarmee de verspreiding van het virus af te remmen.
De hygiëne bij De Tandartspraktijk O. Dokman is altijd uitstekend. Wij geloven dan ook dat onze patiënten en onze personeelsleden in de praktijk geen risico op besmetting hebben gelopen.
De Tandartspraktijk O. Dokman streeft ernaar om zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen. In de tandheelkunde, meer nog dan in andere beroepen wordt gewerkt met aerosolen. Aerosolen zijn bij uitstek een transportmiddel voor virussen.
Wij hebben daarom conform het advies van de KNMT besloten om onze praktijk vanaf 16 maart tot 6 april 2020 te sluiten.

Van maandag t/m donderdag zijn wij uiteraard telefonisch en via de mail bereikbaar en beschikbaar voor spoedgevallen. Na overleg kunt u terecht op het spoedspreekuur.
0183-622721 / info@tandland.nl

De geplande patiënten worden zowel telefonisch als per e-mail benaderd om de afspraken te verzetten.

Met vriendelijke groet,

Het team van Tandartspraktijk O. Dokman

Bij acute pijn of andere spoedgevallen, belt u tijdens openingstijden met: 0183622721

 

Buiten openingstijden met de Tandartsenspoedpraktijk in Utrecht: 0900- 8602

Houd pen en papier bij de hand voor het noteren van gegevens.

Vraagt u zich af of er sprake is van spoed of denkt u dat behandeling misschien kan wachten tot de eerstvolgende werkdag? De spoeddienst kan dit met u bespreken.

In de informatie over mondgezondheid en op www.allesoverhetgebit.nl staan enkele voorbeelden en tips bij acute pijn en andere vervelende situaties aan uw tanden of mond.

 

DE TANDARTSSPOEDPRAKTIJK IN HET ST. ANTONIUS ZIEKENHUIS (UTRECHT)

St. Antonius Utrecht
De Praktijk is gevestigd in het St. Antonius Ziekenhuis aan de Soestwetering 1, 3543 AZ Utrecht en goed bereikbaar met zowel fiets/brommer, openbaar vervoer (treinstation Leidsche Rijn of bushalte Soestwetering of Jazzsingel) en auto (vlakbij de A2– een parkeergarage is aanwezig).

24 / 7 bereikbaar
Onze tandartsen zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Bij acute spoed in de nacht wordt een tandarts opgeroepen. Om wachttijden te voorkomen vragen we u telefonisch een afspraak te maken.

Kosten:
Afhankelijk van de behandeling variëren de totale kosten meestal tussen de €40 en €250. De rekening dient u direct na afloop van de behandeling te voldoen bij voorkeur met PIN of Credit Card.

 

Team
Onze ervaren tandartsen werken nauw samen met de Apotheek, Huisartsenpost,
Spoedeisende Hulp en Kaakchirurgen alle centraal gevestigd in het St. Antonius.

MEEST VOORKOMENDE SPOEDBEHANDELINGEN
Hieronder staan een aantal situaties waarin spoedeisende tandzorg noodzakelijk is. Heeft u één van deze symptomen? Neem dan contact op met de Tandartsspoedpraktijk voor een afspraak. U wordt dan dezelfde dag nog behandeld.

Acute spoedbehandelingen
Afgebroken tand of kies na een ongeluk (trauma)
Uitgevallen tand of kies na een ongeluk (trauma)
Losse tand of kies na een ongeluk (trauma)
Bloeding / nabloedingen na het trekken van tand of kies
Opgezwollen wang door ontsteking met slikklachten en koorts
BEL DIRECT DE TANDARTS!
Bij twijfel kunt u altijd bellen om te overleggen met een van onze medewerkers

Spoedbehandelingen
Kiespijn (gaatje)
Zenuwpijn (endodontische klachten)
Pijn na het trekken van een tand of kies, die slecht te onderdrukken is door pijnstillers
Ontstekingen van het tandvlees
Pijn aan de kaakgewrichten

Kleine spoedbehandelingen
Uitgevallen kroon of vulling
Een te hoge vulling
Scherpe randen, die beschadiging van tong- of wangslijmvlies tot gevolg hebben
Uitstekend of loszittend ijzerdraadje van beugel, die beschadiging van tong- of wangslijmvlies tot gevolg hebben

Eerste Hulp bij ongevallen
Tand eruit?

Pak de tand vast bij de kroon (deel dat boven het tandvlees zichtbaar is) en maak de tand schoon in je mond. Als dat niet mogelijk is spoel de tand schoon met melk. Het is beter de tand niet in contact te brengen met water omdat de nog levende cellen van het wortelvlies dit vaak niet overleven.

Het is het beste zelf de tand terug te plaatsen in de kaak. Lukt dit niet, zorg dan dat de tand vochtig blijft in de wangplooi van de mond of als niet mogelijk in een beker met melk. De tand mag in geen geval uitdrogen. Is de tand langer dan een half uur droog geweest, dan kan hij nauwelijks nog met succes worden teruggezet. Ga altijd direct naar de tandarts!
Tand afgebroken na een ongeluk (trauma)

Wanneer er een stuk(je) van een tand is afgebroken maak dan een afspraak met onze tandarts. Neem het afgebroken deel van de tand, wanneer u het terug kan vinden, altijd mee. Bewaar het stukje tand in uw mond (onder de tong) of in een beetje melk, zodat het niet uitdroogt. Soms kan het stukje worden teruggeplaatst en anders wordt de tand hersteld met witte vulling (composiet).
In geval van acute spoed zal de dienstdoende tandarts u binnen 60 minuten zien.
Kosten
Afhankelijk van de behandeling variëren de totale kosten meestal tussen de €40 en €250. De rekening dient u direct na afloop van de behandeling te voldoen bij voorkeur met PIN of Credit Card

Na afloop krijgt u van ons een factuur die u bij uw zorgverzekeraar als declaratie kunt indienen.
Op de website van uw zorgverzekeraar kunt u nagaan of de behandeling bij de Tandartsspoedpraktijk voor vergoeding in aanmerking komt.

Al onze tarieven zijn conform de tarief beschikking zoals vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZA).